Rogaliki z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie: Drożdże łączymy z mlekiem i pozostawiamy do wyrośnięcia, łączymy 6 żółtek, mąkę, cukier i jeden cukier waniliowy gdy wszystko mamy już ze sobą połączone dodajemy drożdże jeśli wyrosły. Gdy mamy już wszytko połączone zostawiamy do wyrośnięcia. przez ten czas możemy przygotować masę którą włożymy do rogalików a więc do twarogu dodajemy jedno żółtko i jeden cukier waniliowy, wszystko dokładnie musimy wymieszać. Gdy ciasto nam wyrośnie na stolnicy musimy je rozwałkować na 1 cm z niewielkim dodatkiem mąki na następnie ciasto tniemy na paski szerokości 10 cm, następnie możemy wyciąć albo trójkąty albo kwadraty, w środek wykrojonego trójkąta lub kwadratu dajemy łyżkę twarogu i zawijamy, tak postępujemy z każdym kawałkiem ciasta. Wkładamy rogaliki do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 15-20 minut. Bardzo prosty i smaczny przepis polecam :)
Komentarze