Risotto z kurczakiem i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Brukselkę myjemy obieramy z brzydkich liści. Brukselkę obgotowujemy .Cukinie dobrze myjemy nie obieramy kroimy w kosteczkę . Marchewkę obieramy . Cebulę siekamy ,czosnek wyciskamy .
2. Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę i marynujemy w sosie sojowym słodkiej papryce ok 120 min . Na patelni na oleju podsmażamy pokrojoną cebulkę ,wyciśnięty czosnek. Dodajemy drobno pokrojoną marchewkę,pokrojoną cukinię smażymy. Dodajemy pokrojonego kurczaka -smażymy Dodajemy ryż mieszamy.
3.Smażymy ok 5 min . Zalewamy bulionem ,zmniejszamy płomień . Po ok 10 min dodajemy brukselkę . Jeszcze chwilę dusimy ,doprawiamy solą i pieprzem do smaku .
Komentarze