Risotto z kiełbasą

4.48 (160 ocen)

  • 45 min

Zajadamy się nim w domu co najmniej raz w tygodniu.

  • 45 min

Składniki:

  • - dwa woreczki ryżu parabolied
    - dwie duże marchewki
    - cebula
    - 3,4 kiełbaski
    - masło
    - 1 łyżeczka przyprawy curry
    - sól
    - pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Risotto z kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować.
  • 2. Marchewki i cebulę obrać. Marchewkę zetrzeć na tartce o dużych oczkach. Cebulę i kiełbasę pokroić w drobną kostkę.
  • 3. Na patelni, na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę. Dodać kiełbasę i razem przesmażyć. Następnie dodać marchewkę, podlać całość wodą, dodać sól i pieprz do smaku i dusić pod przykryciem aż marchewka będzie miękka.
  • 4. Gdy marchewka będzie miękka dodać ryż i łyżeczkę przyprawy curry. Można podawać kiedy ryż będzie ciepły.

Porady

Najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować