Ciasteczka z mąki kukurydzianej

4.5 (150 ocen)

  • 45 min

Idealna przekąska do kawy :)

  • 45 min

Składniki:

  • - 1,5 szklanki mąki pszennej
    - 1 szklanka mąki kukurydzianej
    - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    - szczypta soli
    - ½ kostki miękkiej margaryny
    - 2 jajka
    - 2/3 szklanki cukru
    - opakowanie ckuru waniliowego
    - 5 dag rodzynek ( lub innych bakalii)
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Ciasteczka z mąki kukurydzianej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąki przesiać a następnie wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli. Dodać margarynę i zmieszać z mąką mikserem lub ręcznie.
  • 2. Dodać jajka, cukier z cukrem waniliowym i wyrobić ciasto. Na koniec dodać rodzynki i jeszcze raz wszystko zarobić.
  • 3. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Ułożyć na blaszce zachowując niewielkie odstępy. Piec w temperaturze 180 stopni około 12 - 15 minut.

Porady

Ciasteczka są pyszne na drugi lub trzeci dzień.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować