Risotto malucha

4.88 (187 ocen)

Dieta dziecka powinna być zróżnicowana i bogata w witaminy. Takie risotto każde dziecko zje z wielkim apetytem

Składniki:

  • 3-4 łyżki ryżu
    1/3 dużej marchwi
    1 mała cebula
    1/3 większej cukinii
    1/4 łyżeczki pieprzu
    2/3 łyżeczki ziół prowansalskich
    szczypta słodkiej papryki mielonej
    100 ml domowego rosołu bez soli
    300 ml wody
    1 łyżka masła
Wystaw ocenę:

4.88 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Risotto

Risotto malucha - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obierz i drobno posiekaj
  • 2. Marchew i cukinię obierz oraz umyj. Z cukinii pozbądź się gniazd nasiennych
  • 3. Cukinię pokrój w malutką kostkę, marchew zetrzyj na tarce o dużych oczkach
  • 4. W garnuszku rozpuść masło, dodaj cebulę i zeszklij ją. Dodaj marchew oraz cukinię. Wlej rosół i gotuj aż warzywa będą miękkie
  • 5. Do warzyw dodaj ryż i wlej 100 ml wody. Gotuj od czasu do czasu mieszając do momentu aż ryż wchłonie całą wodę. Ponownie dolej 100 ml wody. I tak do wyczerpania wody
  • 6. Na koniec dodaj przypraw i podgotuj cały czas mieszając ok 5 min
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować