Racuszki z grzybów

5 (173 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przepis dostałam od babci.Racuszki tak smakowały rodzinie, że włączyłam to danie na stałe do naszego menu

Składniki:

  • ● 50 dag pieczarek
    ● cebula
    ● 3 jajka
    ● 5 łyżek mąki
    ● garść zieleniny
    (natka, koperek)
    ● sól
    ● pieprz
    ● tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (173 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Dania główne

Racuszki z grzybów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki i cebulę oczyszczamy
    i drobno siekamy. Dusimy
    na rozgrzanym tłuszczu,
    uważając, aby się nie przypaliły.
    Studzimy
  • 2. Dodajemy posiekaną zieleninę,
    mąkę i jajka. Mieszamy
    i doprawiamy do smaku. Łyżką
    formujemy racuszki i smażymy
    z obu stron na złoto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_03-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.36 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Pasztet z grzybów leśnych

To może cię zainteresować