Puszyste racuszki z gruszką.

4.46 (175 ocen)

  • 30 min

Puszyste i delikatne w smaku.Możemy je upiec na podwieczorek,lub gdy mamy ochotę na coś słodkiego.

  • 30 min

Składniki:

  • ciasto:
    2 jajka
    1 cukier waniliowy
    1 szklanka mleka
    około 1 szklanka mąki pszennej
    2 łyżki cukru do smaku
    pół łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli

    dodatkowo:
    2 gruszki
    cukier puder do posypania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.46 (175 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy

Puszyste racuszki z gruszką. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka zmiksować z cukrem,cukrem waniliowym i szczyptą soli,dodać mleko ,stopniowo dodając mąkę i proszek do pieczenia.Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.W razie potrzeby dodać mąki lub mleka.
  • 2. Gruszki obrać i pokroić w plasterki.
  • Smażenie. 3. Na patelni rozgrzać olej,nałożyć łyżkę ciasta,na ciasto plasterek gruszki i kolejną łyżkę ciasta.Smażyć z obu stron po kilka minut.
  • Gotowe racuszki. 4. Upieczone oprószyć cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować