Racuchy drożdżowe z cynamonem

4.5 (143 ocen)

Zachciało mi się czegoś słodkiego na śniadanko :)

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki,
    1 szklanka ciepłego mleka,
    2 łyżki cukru,
    ok. 2 dag drożdży,
    1 jajko,
    1/3 łyżeczki cynamonu,
    cukier puder,
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Desery

Racuchy drożdżowe z cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać 1/4 szklanki ciepłego mleka, wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce. Gdy rozczyn podrośnie, dolać resztę mleka, dosypać mąkę, wbić jajko, wsypać cynamon i wyrobić drewnianą łyżką. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
    Niewielką ilość oleju rozgrzać na patelni i nakładać ciasto łyżką. Usmażyć na rumiano z obu stron. Podawać posypane cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować