Ciasto pychotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę, cukier i żółtka ucieramy razem.
Całość dodajemy do mąki razem ze śmietaną, proszkiem do pieczenia oraz amoniakiem następnie energicznie ugniatamy ciasto.
Ciasto dzielimy na dwie części, rozwałkowujemy na placki.
Ciasta wykładamy na dwie oddzielne blachy posmarowane margaryną i posypane bułką tartą.
Ciasta smarujemy konfiturą z czarnej porzeczki następnie kładziemy pianę ubitą z 4 białek oddzielonych od żółtek.
Tak przygotowane placki posypujemy posiekanymi orzechami i wstawiamy do piekarnika o temp. 180 st i pieczemy około 20 min aż ciasto się zarumieni i upiecze.
2.Mleko żółtka, cukier, cukier waniliowy oraz mąki dokładnie ze sobą mieszamy.
Całość gotujemy na małym ogniu ciągle mieszając, aż uzyskamy gęsty budyń.
Masło ucieramy na puch, dodając porcjami wystudzony budyń.
3.Pierwszego placka smarujemy 1/2 częścią masy, kładziemy nasączone w kawie biszkopty, pokrywamy 2 częścią masy i całość przykładamy 2 plackiem.
Komentarze