Puszysta krówka z ryżem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Wymyśliłam to ciasto na szybko mając wielką ochotę na coś słodkiego.

  • 60 min

Składniki:

  • 100 g margaryny
    150 g mąki pszennej
    2 łyżki cukru pudru
    3 łyżeczki mielonego kardamonu
    300 g dowolnej masy krówkowej
    330 ml śmietany kremówki (30%)
    2 łyżeczki żelatyny
    100 ml wrzątku
    25 g ryżu preparowanego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Puszysta krówka z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z margaryny, mąki, cukru pudru i kardamonu zagniatamy ciasto. Zawijamy w folię spożywczą i odkładamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciastem wylepiamy dno tortownicy o średnicy 21 cm. Pieczemy 15 minut w temperaturze 200 stopni C. Studzimy.
    Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Studzimy.
    Śmietanę ubijamy na sztywno, po czym dodajemy stopniowo ostudzoną żelatynę.
    Na wystudzone ciasto wykładamy połowę masy krówkowej, następnie ubitą śmietanę z żelatyną i na koniec ryż wymieszany z pozostałą masą krówkową.
    Ciasto przechowujemy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować