Herbatnikowa krówka

4.97 (184 ocen)

  • 30 min

Herbatnikowa krówka to pyszny deser na słodko z ciastek i krówek ....Szybki, kuszacy i smaczny!

  • 30 min

Składniki:

  • około 6-7 paczek herbatników Pettit Beurre
    Masa krówkowa:
    80 dag cukierków krówek ,
    8 łyzek mleka ,
    około 5 łyzek masła
Wystaw ocenę:

4.97 (184 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto krówka Desery Ciasto

Herbatnikowa krówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masa krówkowa: Do rondelka wrzuc pokrojone w kostke cukierki , dodaj mleko oraz masło Mieszając , rozpuśc składniki.

    Na blaszce ułóż ciasno warstwę herbatników , rozsmaruj na nich troche masy krówkowej.Czynnosc te powtarzaj 5 krotnie. Wierzch posmaruj resztą masy . Ciasto odstaw na lodówki by herbatniki zmiękły, i" przegryzły sie z masą"najlepiej na cała noc. Smacznego:)

Porady

Mozna zrobic ciasto wżzsze ddajac kolejna warstwe ciastek. 1 8 x 15 cm blacha Do czas przyg nalezy dod jeszcze czas na odstawienie smakołyku , by cistka zmiekły( najlepiej na całą noc do lodówki:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować