Pulpety na marchewce

4.5 (143 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 20 min

Uwielbiam gotować zdrowe dania dla mojej rodziny: córek oraz męża Andrzeja.

  • 20 min

Składniki:

  • ● 1 kg mięsa mielonego
    ● 3 jajka
    ● 3 łyżki bułki tartej
    ● łyżka vegety
    ● pęczek natki pietruszki
    ● pęczek szczypiorku
    ● 4 duże marchewki
    ● 2 łyżki masła
    ● pieprz
    ● majeranek
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pulpety na marchewce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki obieramy,
    myjemy i kroimy
    w kostkę. Dusimy
    na maśle, mieszając,
    aż będzie
    miękka.
  • 2. Mięso mieszamy z jajkami,
    dodajemy pieprz, majeranek,
    drobno posiekane szczypiorek
    i natkę, wsypujemy bułkę.
    Wyrabiamy na jednolitą masę.
    Zwilżonymi dłońmi formujemy
    niewielkie pulpety.
  • 3. W garnku zagotowujemy
    wodę i dodajemy vegetę.
    Wkładamy pulpeciki i gotujemy
    ok. 5 minut od wypłynięcia
    na powierzchnię. Następnie
    wykładamy na talerz, na
    gorącą marchewkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować