Pstrąg w galarecie

4.5 (164 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłała Alicja Narewska

  • Łatwy

Składniki:

  • - pstrąg: 2 sztuki
    - kostka dorsza: 3 sztuki
    - Czerwona papryka: 1 sztuka
    - sałata: 1 sztuka
    - natka pietruszki: 1 pęczek
    - majonez: 1 sztuka
    - Żelatyna: 1 sztuka
    - puszka kukurydzy: 1 sztuka
    - puszka czerwonej fasoli: 1 sztuka
    - Jajko: 1 sztuka
    - vegeta (do smaku wg. uznania): 1 szczypta
    - pieprz (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pstrąg w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z ryb odcinamy głowy i ogony. Mięso oddzielamy od skóry, mielimy z dorszem. Doprawiamy, mieszamy z jajkiem. Skóry napełniamy farszem i zawijamy w folię. Gotujemy litr wody z vegetą, pstrągi parzymy 30 minut.
  • 2. Zimne ryby kroimy na 3-cm plastry, układamy na półmisku. Miejsca przekrojenia ozdabiamy majonezem, natką i papryką. Wykładamy sałatę, kukurydzę i fasolę.
  • 3. Do wywaru wlewamy żelatynę (przygotowaną według przepisu na opak.), przecedzamy i zimnym zalewamy ryby.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować