Pstrąg w galarecie

4.5 (158 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Fajna potrawa w miarę szybka do wykonania

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 2 szt pstrąga
    2 szt cytryny
    1 szt pomarańcza
    natka pietruszki karbowana
    sałata zielona
    żelatyna
    warzywko
    ocet
    liść laurowy
    ziele angielskie
    cukier
    czosnek sól pieprz
    przyprawa ogrodowa
    por
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pstrąg w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pstrąg w galarecie 1. Pstrąga z przyprawa ogrodową, solą, pieprzem i warzywkiem gotujemy na parze lub parze z pieczeniem jeśli nie mamy takiego piekarnika wstawiamy garnek z wodą co da nam efekt pary z pieczeniem.Pieczemy ok 20-35min w zależności od wielkości ryby trzeba trzymać ja dłużej lub krócej .!!!

    Drugiego pstrąga kroimy w dzwonki i z przyprawami też robimy w piecu w ten sam sposób tylko ok 10 lub 15 min .

    Szykujemy galaretkę z wody ,warzywka,liścia laurowego, ziela angielskiego,cukru ,octu,czosnku, co da nam wywar dość wyrazisty kwaśno słodkawy lekko dodajemy żelatyny w odpowiedniej ilości do wywaru. nam wystarczy do maksymalnie 500 ml galaretki.

    Przecedzamy wywar i odstawiamy do wystygnięcia.

    W międzyczasie przygotowujemy rybę na talerzu układamy wszystko dekorujemy według własnej fantazji.

    Gotową galaretkę wstawiamy do lodówki i sprawdzamy czy nie za bardzo nam tężeje powinna być lekko stężała ale jeszcze lejąca wtedy nakładamy ją na rybę ,co spowoduje że galaretka nie będzie spływać z przygotowanego dania .Polecam
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować