Przekładaniec

4 (1 ocen)

  • Łatwy

Danie z kilku składników, ale szybkie i bardzo smaczne.

  • Łatwy

Składniki:

  • - pieczarki: 20 dekagramów
    - jajka: 2 sztuki
    - karkówka: 30 dekagramów
    DODATKOWO::
    - Kiszona kapusta: 30 dekagramów
    - olej (do smażenia): 0.25 szklanki
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przekładaniec 1. Pieczarki pokroić w plasterki i wymieszać z jajkami, dodać do tego sól, pieprz oraz szczyptę tymianku. Na patelni podgrzać niewielką ilość oleju i smażyć na nim małe pieczarkowe placuszki po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku
  • przekładaniec 2. Karkówkę pokroić bardzo cieniutko minimum na 1/2 cm grubości, następnie natrzeć je przyprawą do gyrosa i pieprzem (ma być ostra) tak przygotowana karkówkę smażyć na złoty kolor w gorącym oleju.
  • przekładaniec 3. Kiszoną kapustę doprawić do smaku pieprzem oraz cukrem.
    Na talerzu ułożyć ciepły placuszek z pieczarek na nim kawałeczki mięsa i kiszona kapustę, wszystko przykryć placuszkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

4.49 (159 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Schabowy przekładaniec

4.49 (159 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Schabowy przekładaniec

Kasia_S idealny na ciepło na obiad ale będzie również smakował na zimno na kanapki 1 godz. 30 min

To może cię zainteresować