Schabowy przekładaniec

4.49 (159 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 30 min
  • Dla 1 osoby

idealny na ciepło na obiad ale będzie również smakował na zimno na kanapki

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 1 kilogram schabu wieprzowego bez kości'
    2 czerwone cebule
    1 czerwona papryka
    20 dag żółtego sera
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    przyprawa uniwersalna w płynie
Wystaw ocenę:

4.49 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kanapki

Schabowy przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i oczyścić z błonek. Pokroić na 9 plastrów. Każdy plaster dość cienko rozbić, starając się, żeby powstał prostokąt.
    Cebule obrać i pokroić w piórka.
    Paprykę opłukać, osuszyć, wyciąć z niej gniazdo nasienne i miąższ pokroić w kostkę.
    Ser żółty zetrzeć na tarce.
    2 plastry schabu położyć na desce tak, aby stykały się krótszymi bokami i żeby uformowały prostokąt.
    Posypać solą i pieprzem, delikatnie skropić przyprawą uniwersalną. Na to ułożyć troszkę cebuli, papryki i startego sera. Boki schabu założyć do środka.
    Na to ułożyć kolejne 2 plastry schabu i ponownie posypać solą, pieprzem, delikatnie skropić przyprawą uniwersalną, ułożyć cebulę, paprykę i ser. Boki schabu zawinąć do środka. Czynność powtórzyć jeszcze 2 razy. Pozostały 1 plaster schabu położyć na samym wierzchu tak, aby przykrył całą górę.
    Następnie związać sznurkiem, żeby się nie rozpadł podczas pieczenia.
    Przełożyć do rękawa do pieczenia i ułożyć na blaszce. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 1 godzinę w 180 - 200 st C.
    Można podawać na gorąco lub na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

3.33 (6 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kotlet schabowy

To może cię zainteresować