Pory zasmażane w maśle

4.5 (174 ocen)

  • 10 min

Prosty dodatek do obiadu pochodzący w kuchni irlandzkiej.

  • 10 min

Składniki:

  • 2 pory
    1,5 łyżki solonego masła
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dodatki

Pory zasmażane w maśle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pory obieramy, pozbawiamy twardych liści i korzenia a następnie kroimy w plasterki. Dokładnie płuczemy je pod bieżącą wodą, osuszamy. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy na nie pory i przesmażamy około 3-4 minuty, doprawiamy pieprzem i smażymy kolejne 5-7 minut. Miękkie wykładamy na talerz i podajemy z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować