Dorsz curry

4.51 (148 ocen)

  • 50 min

Sposób na ciekawy i zdrowy niskokaloryczny obiad

  • 50 min

Składniki:


  • 0,7-1kg filetów z dorsza
    odrobina oleju
    sól w młynku
    4-5 łyżeczek przyprawy curry
Wystaw ocenę:

4.51 (148 ocen)

Zobacz również:

Curry Dania główne Ryba

Dorsz curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę delikatnie myjemy, tniemy na mniejsze kawałki i układamy w wysmarowanym odrobiną oleju naczyniu do zapiekania. Delikatnie oprószamy solą, a następnie posypujemy dość sporą ilością curry. Tak przygotowaną pieczemy przez około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podajemy posypaną świeżym koperkiem, z kawałkami cytryny na boku oraz ulubionymi dodatkami.

Porady

Do przyrządzenia dania można użyć dowolnej innej białej ryby

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować