Pomidory faszerowane sałatką z ogórków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pomidory myjemy,
osuszamy, a następnie
odcinamy wierzchy.
Wydrążamy
miąższ, zostawiając
ok. 0,5-cm ścianki.
Odwracamy i na
chwilę odstawiamy.
2.Wężowego ogórka obieramy
i z ogórkami konserwowymi
ścieramy osobno na tarce
o dużych oczkach. Surowego
ogórka posypujemy solą
i odstawiamy na 10 minut.
Następnie osączamy.
3.Przygotowujemy sałatkę:
czosnek obieramy i przeciskamy
przez praskę. Szczypiorek
i koperek myjemy i siekamy.
Śmietanę mieszamy z sokiem
z cytryny, zieleniną, czosnkiem
i ogórkami. Doprawiamy.
4.Pomidory wypełniamy
sałatką z ogórków, przykrywamy
odkrojonymi wierzchami.
Układamy na talerzu udekorowanym
liśćmi sałaty.
Komentarze