Poświąteczny wegetariański burger podany na pilafie obok świeżych warzyw

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Po pysznościach, którymi zajadałam się całymi świętami przyszła kolej na z goła coś odmiennego.
Moja propozycja na dzisiaj to burger z jajka i mąki ryżowej podany na pilafie z warzywami w stylu azjatyckim.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 jajko,
    100 gr ryżu proboiled,
    olej kokosowy
    50 gr mix- u mrożonych azjatyckich warzyw ze słodkim groszkiem
    1/4 zielonego ogórka,
    sałata lollo rosso
    2 pomidorki koktajlowe,
    2 rzodkiewki,
    zielona pietruszka
    sól, biały pieprz,
    2 łyżki mąki ryżowej,
    1 łyżki bułki tartej
    zielony szczypiorek,
    czerwona i żółta papryka mini
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Poświąteczny wegetariański burger podany na pilafie obok świeżych warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pilaf z warzywami 1. Jajko dokładnie wymieszaj z mąką i bułką tartą. Ciasto na burgery dopraw solą i pieprzem, a następnie podsmaż na oleju kokosowym formując okrągłe burgery. (użyłam stalowych foremek)
    Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Mrożone warzywa podsmaż na oleju kokosowym.
    Gdy warzywa się zarumienią połącz je z ryżem. Ryż dopraw siekaną pietruszką.

Porady

Gdy już ryż z warzywami będzie gotowy, a burgery podsmażone podaj je obok świeżych warzyw w wybranej przez Ciebie stylizacji kulinarnej. Ułóż warzywa tak samo jak na zdjęciach powyżej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować