4 szt bułek hamburgerowych kupionych lub domowych
kostka sera żółtego
dwie łyżki tartego parmezanu (opcjonalnie)
sos serowy kupiony lub domowy
paczuszka roszponki
8szt pomidorków koktajlowych
jedno avocado (miękkie)
jedna czerwona cebula
Wegetariański burger serowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piekarnik nagrzać na 200st.C.
Bułki przeciąć na pół i ułożyć doły na blasze do piekarnika. Posmarować je sosem serowym, ułożyć na nim roszponkę, cebulę pokrojoną w piórka.
2.Kostkę sera żółtego pokroić w plastry o grubości 0,5cm. Do jajka na panierkę wsypać parmezan. Ser opanierować jak kotleta i usmażyć na gorącym oleju. Ułożyć na cebulkę.
Na kotlecika serowego ułożyć avocado. Można dodatkowo polać serem, poukładać plasterki pomidorków koktajlowych.
3.Wierzch bułki przypiec na patelni na rumiany kolor i przykryć burgera. Całość wstawić do gorącego piekarnika na 5-6 minut.
Podawać gorące, nie liczyć kalorii!
Porady
Na blogu zamieściłam przepis na super domowy sos serowy oraz na bułki hamburgerowe :) Serdecznie zapraszam.
Komentarze