Dip do świeżych warzyw

4.51 (196 ocen)

  • 5 min

Pyszny, kremowy dip z czosnkową nutą i świeżym koperkiem, do świeżych, chrupiących warzyw.

  • 5 min

Składniki:


  • 150 g kremowego serka twarogowego (typu "Philadelphia")
    2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 18%
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki drobno posiekanego świeżego koperku
    szczypta soli, pieprzu czarnego i cukru
Wystaw ocenę:

4.51 (196 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Dip do świeżych warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serek wymieszać ze śmietaną. Dodać wyciśnięte ząbki czosnku i posiekany koperek. Przyprawić solą, pieprzem i cukrem. Wszystko wymieszać. Podawać ze świeżymi warzywami pokrojonymi w słupki (np. z marchewką, papryką, selerem naciowym, itp.)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować