Surówka ze świeżych warzyw

4.5 (157 ocen)

Lekka i zdrowa wiosenna surówka ze świeżych warzyw, bogata w witaminy, również pyszny dodatek do obiadu.

Składniki:

  • 1 ogórek
    1 pęczek rzodkiewek
    mała główka sałaty
    1 mały por
    1 papryka czerwona
    koper świeży
    szczypiorek
    3 łyżki oliwy
    sok z cytryny
    sól himalajska
    czubryca zielona
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki

Surówka ze świeżych warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć. Ogórek pokroić w kostkę, rzodkiewkę i pora w talarki.

    Sałatę porwać na mniejsze kawałki, paprykę czerwoną pokroić w paski, koper i szczypiorek posiekać.

    Dodać oliwę, przyprawy do smaku i skropić sokiem z cytryny. Wszystkie składniki wymieszać.

    Najlepiej podawać zaraz po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek Papryka Por Rzodkiewka Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować