Plastry schabowe z liściem

5 (194 ocen)

Aromatyczny schab za sprawą ziół prowansalskich i liścia laurowego.

Składniki:

  • - plastry schabu
    - łyżeczka ziół prowansalskich
    - kilka liści laurowych
    - jajko
    - bułka tarta
    - sól
    - pieprz
Wystaw ocenę:

5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Plastry schabowe z liściem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dzień wcześniej przygotowujemy plastry schabu. Każdy plasterek lekko rozbijamy, nacieramy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi . Następnie każdy plaster schabu nacinamy lekko w kilku miejscach i wkładamy kawałki liści laurowych. Wkładamy do lodówki ( najlepiej na całą noc)
  • 2. Przed panierowaniem w jajku i bułce tartej, usuwamy kawałki liści laurowych. Smażymy na oleju. Podawać z frytkami lub ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować