Kotlety mielone z groszkiem i marchewką

4.71 (7 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczne, kolorowe urozmaicenie tradycyjnych kotletów.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 500 g mielonego mięsa wieprzowego
    - pół opakowania mrożonej mieszkanki groszku z marchewką
    - pól małej cebuli białej
    - 1 czerstwa kajzerka
    - mleko do namoczenia bulki
    - 1 jajko
    - sól , pieprz, pieprz ziołowy do smaku
    - bułka tarta
    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.71 (7 ocen)

Zobacz również:

Kotlety mielone Roladki drobiowe

Kotlety mielone z groszkiem i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Groszek i marchewkę ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Kajzerkę namoczyć w mleku i odstawić na parę minut.
    2. W misce mięso mielone połączyć z jajkiem i namoczoną kajzerką. Dodać drobno pokrojoną cebulę. ostudzony groszek i marchewkę oraz przyprawy. Wyrobić na jednolitą masę. Jak mięso będzie się lepić, dodać odrobinę bułki tartej.
    3. Z gotowej masy mięsnej formować kotlety. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rumiano na oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Groszek zielony Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować