placki selerowo cukiniowo porowe z gulaszem warzywnym

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

takie placki moja babcia kaszubka smażyła już ....dzieści lat temu i takie placki z gulaszem można jeść i jeść.....POLECAM....SMACZNEGO!!!

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mięso gulaszowe: 50 dekagramów
    - smalec: 1 łyżka
    - cebula: 1 sztuka
    - cukinia mała: 1 sztuka
    - papryka: 1 sztuka
    - pomidory zmiksowane: 2 sztuki
    - jarzynka (przyprawa uniwersalna): 1 łyżeczka
    - pieprz mielony: 1 łyżeczka
    - cayenne: 0.25 łyżeczki
    - maggi: 0.5 łyżeczki
    - śmietana gęsta 18%: 2 łyżki
    - śmietana gęsta 18% do placków: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki Gulasz

Placki selerowo cukiniowo porowe z gulaszem warzywnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etapy przygotowania potrawy 1. *
    mięso gulaszowe podsmażyć na smalcu - wsypać cebulę pokrojoną i podsmażać z mięsem z 5 minut - wsypać pokrojoną cukinię, paprykę i podsmażać mieszając z 5 minut - wlać zmiksowane w mikserze pomidory - do smaku dać jarzynkę, pieprz mielony, cayenne, maggi i pod przykryciem dusić gulasz z 40 minut - na koniec dodać 2 łyżki śmietany 18% - gulasz jest bez mąki - warzywa i pomidory zagęściły sos

    * usmażyć nieduże placki = placki selerowo cukiniowo porowe zrobić z mojego przepisu http://babiedolygdynia.blogspot.com/2012/09/placki-selerowo-cukiniowo-porowe-z.html

    * na placek nałożyć porcje gulaszu i nakryć drugim plackiem

    * podać ze śmietaną....
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Por Seler Śmietana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować