Placki po zbójnicku

5 (155 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Inna wersja popularnych placków ziemniaczanych

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 kg ziemniaków
    0,5 kg pieczarek
    1 duża cebula i 1 mała
    0,25 kg boczku lub wędliny
    2 jajka
    3 łyżki mąki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (155 ocen)

Zobacz również:

Placki Placki ziemniaczane

Placki po zbójnicku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce razem z małą cebulą.
  • Wkładka do placków 2. Pieczarki, dużą cebule i wędlinę pokroić i podsmażyć. Przyprawić do smaku.
  • Gotowa masa ziemniaczana 3. Dodać do ziemniaków, wbić 2 jajka, wsypać mąkę i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Pieczarki Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować