PIKANTNE PIEROŻKI

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

ŁATWE,SZYBKIE I PIKANTNE W JEDZENIU,A NA DODATEK PRĘDKO ZNIKAJĄ PRZY KOMPUTERZE

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 40 dekagramów
    - jajka: 2 sztuki
    - oliwa z oliwek: 3 łyżki
    - sól: 1 szczypta
    - papryka słodka: 0.5 łyżeczki
    - KABANOSY WĘDZONE WIEPRZOWE: 15 dekagramów
    - Żółty ser: 20 dekagramów
    - rozmaryn gałązka: 1 sztuka
    - woda przegotowana ciepła: 0.5 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pikantne pierożki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. DO MĄKI WBIĆ JAJKO,DODAĆ SZCZYPTĘ SOLI I 2 ŁYŻKI OLIWY,WLAĆ CIEPŁĄ WODĘ I ZAROBIĆ CIASTO.KABANOSY POKROIĆ,ŻÓŁTY SER ZETRZEĆ NA TARCE,ROZMARYN OPŁUKAĆ,POSIEKAĆ.WSZYSTKIE SKŁADNIKI NA FARSZ WYMIESZAĆ.CIASTO ROZWAŁKOWAĆ TAK JAK NA PIEROGI I POKROIĆ NA NIEDUŻE KWADRATY.KŁAŚĆ FARSZ I ZLEPIĆ BRZEGI ROŻKÓW.BLACHĘ WYSMAROWAĆ 1 ŁYŻKĄ OLIWY I UŁOŻYĆ ROŻKI.PIEC 30MIN.W TEMPERATURZE 190 STOPNI.PRZED PODANIEM POSYPAĆ SŁODKĄ PAPRYKĄ.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować