Pikantna oliwa z oliwek

4.98 (186 ocen)

W mojej kuchni z oliwy korzystam prawie codziennie. Do sałatek najbardziej lubię oliwę smakową. Jest bardziej wyrazista i aromatyczna. Świetnie nadaje się też do pieczywa lub pizzy, polecam :)

Składniki:

  • 200 ml oliwy z oliwek extra vergine
    2 ząbki czosnku
    łyżka posiekanej suszonej papryczki chilli
Wystaw ocenę:

4.98 (186 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pikantna oliwa z oliwek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pikantna oliwa z oliwek 1. Do czystej i suchej buteleczki wrzucamy papryczkę chilli i czosnek.

    Zalewamy oliwą, szczelnie zamykamy i odstawiamy w ciemne miejsce na około 10 dni.

    Po tym czasie oliwa nabiera już charakterystycznego, pikantnego smaku i możemy jej użyć.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Czosnek Oliwa z oliwek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować