Przeciwnowotworowa oliwa z habanero

4.74 (209 ocen)

  • 10 min

papryka habanero ma dużą zawartość kapsaicyny o właściwościach leczniczych, antyoksydacyjnych, przeciwdrobnoustrojowych, przeciwnowotworowych. Kapsaicyna podana doustnie "wyszukuje" komórki nowotworowe niszcząc mitochondria nowotworowe odpowiedzialne za podział i rozrost komórek.

  • 10 min

Składniki:

  • 15 dag papryki habanero
    szklanka oleju lnianego lub oleju z pestek winogron
Wystaw ocenę:

4.74 (209 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Przeciwnowotworowa oliwa z habanero - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy na kawałki. Układamy w
    słoiku, zalewamy olejem. Odstawiamy na 10 dni do lodówki. Po tym czasie
    spożywamy codziennie 1 łyżeczkę. Należy pamiętać aby popijać
    jogurtem. Nigdy wodą która tylko bardziej zaostrzy ostrość oliwy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować