Piersi z kurczaka nadziane pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę obrać pokroić w kostkę. Zeszklić na maśle. Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry dodać do cebuli podsmażyć,dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawić do smaku solą, pieprzem cayenne, ostrą i słodką papryką, wystudzić.
2.Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać do pieczarek (1/3 pieczarek odłożyć), wymieszać.
3.Piersi z kurczaka umyć, osuszyć. W piersiach zrobić nożem kieszeń i włożyć przygotowany farsz, spiąć wykałaczkami aby farsz nie wypłynął podczas smażenia. Piersi z kurczaka posypać przyprawą do kurczaka oraz ostrą i słodką papryką.
4.Na patelni rozgrzać olej i smażyć piersi na małym ogniu.
5.Z usmażonych piersi usunąć wykałaczki. Odłożone pieczarki podgrzać i położyć na usmażonych piersiach.
Komentarze