Piersi z kurczaka nadziane pieczarkami

4.5 (197 ocen)

Soczyste piersi z pysznym pieczarkowym nadzieniem. To jest to co lubię najbardziej.

Składniki:

  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
    30 dag pieczarek
    1 cebula
    10 dag sera żółtego
    1 ząbek czosnku
    pieprz cayenne
    sól
    papryka ostra i słodka
    przyprawa do kurczaka
    1 łyżeczka masła
    olej

    dodatkowo:
    wykałaczki
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Piersi z kurczaka nadziane pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przysmażanie pieczarek 1. Cebulę obrać pokroić w kostkę. Zeszklić na maśle. Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry dodać do cebuli podsmażyć,dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawić do smaku solą, pieprzem cayenne, ostrą i słodką papryką, wystudzić.
  • przyfotowanie farszu 2. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać do pieczarek (1/3 pieczarek odłożyć), wymieszać.
  • przygotowane piersi do smażenia 3. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć. W piersiach zrobić nożem kieszeń i włożyć przygotowany farsz, spiąć wykałaczkami aby farsz nie wypłynął podczas smażenia. Piersi z kurczaka posypać przyprawą do kurczaka oraz ostrą i słodką papryką.
  • piersi w trakcie smażenia 4. Na patelni rozgrzać olej i smażyć piersi na małym ogniu.
  • Gotowe piesi 5. Z usmażonych piersi usunąć wykałaczki. Odłożone pieczarki podgrzać i położyć na usmażonych piersiach.
  • Smacznego! 6. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Pierś z kurczaka Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować