Zapraszam na potrawkę z piersi kurczaka z cukinią i pieczarkami. Łatwa w przygotowaniu i smaczna. Polecam na obiad.
60 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
200 g piersi z kurczaka
1 mała cukinia
200 g pieczarek
1 średnia cebula
2 ząbki czosnku
3 łyżki oleju
0,5 l wody
1 łyżka z czubkiem koncentratu pomidorowego
sól do smaku
pieprz do smaku
zioła prowansalskie do smaku
Potrawka z piersi kurczaka z cukinią i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w dużą kostkę. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.
Przesmażamy na rozgrzanym oleju i wkładamy do garnka z gotującą się wodą, gotujemy.
Cukinię myjemy i wycieramy ściereczką, odcinamy końcówki i kroimy w dużą kostkę. Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w dużą kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny.
Pokrojoną cukinię i pieczarki przesmażamy, dokładamy do gotującego się mięsa.
Pod koniec gotowania dodajemy przyprawy i koncentrat pomidorowy i wszystko razem zagotowujemy.
Komentarze