Pierś grilowana w mikrofali

4.5 (162 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Pierś kurczaka przyrządzona w taki sposób wyszła niezwykle aromatyczna i soczysta.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • podwójna pierś kurczaka

    MARYNATA:
    1/4 szklanki oleju rzepakowego
    2 czubate łyżeczki majeranku
    2 płaskie łyżeczki przyprawy do kebabu (Kamis)
    1 łyżka pieprzu ziołowego (Kamis)
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pierś grilowana w mikrofali - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś kurczaka myjemy, oczyszczamy z błon i tłuszczu.
  • 2. Olej mieszamy dokładnie z przyprawami a następnie dokładnie zanurzamy w tym mięso. Przewracamy je kilka razy aby marynata wszędzie ,,dotarła,,.
  • 3. Tak przygotowane mięso odkładamy do lodówki co najmniej na 40 minut (najlepiej na kilka godzin).
  • 4. Następnie mikrofalówkę nastawiamy w programie GRILL na najwyższej mocy i grilujemy na kratce pierś kurczaka z każdej strony po ok 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majeranek Pieprz Pierś z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować