Grilowana pierś kurczka z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy na połowę. Posypujemy solą morska, pieprzem kolorowym i ziołami. Ananasa kroimy w plasterki. Patelnie grillową rozgrzewamy i smażymy na wolnym ogniu piersi z kurczaka i ananasa.
2.Ryż zalewamy wodą i gotujemy na wolnym ogniu po wyparowaniu większej ilości wody dodajemy przyprawy. 20 gram rodzynek, 20gram żurawiny, szczyptę cynamonu i gałki muszkatołowej, 2 goździki. Na koniec dodajemy pół puszki kukurydzy resztę zostawiamy do sałatki.
3.Sałaty myjemy i rwiemy na kawałki, wrzucamy do miski. Seler naciowy i paprykę kroimy w kostkę, cebule kroimy w talarki i dodajemy kukurydzę. Do sałatki dodajemy sos winegret i wszystko ze sobą mieszamy.
Komentarze