Pierogi z kapustą i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie farszu:
Kapustę kiszoną ugotować na miękko , z 1/2 szklanką oleju . Pieczarki oczyścić , pokroić na drobno i smażyć na oleju . Grzyby suszone ugotować i przepuścić przez maszynkę na grubych oczkach do mielenia mięsa. Kapustę ugotowaną przecedzić i pokroić nożem na desce. Wszystko razem wymieszać i doprawić do smaku . Cebulę pokroić w kostkę i przysmażyć na oleju na złoty kolor , na koniec dodać do farszu.
Przygotowanie ciasta:
1 kg mąki , 2 żółtka ,szklankę ciepłej wody , szczyptę soli i cztery łyżki oleju zagnieść i wyrobić . Następnie ciasto rozwałkować , szklanką wycinamy kółeczka potem w każde kółeczko wkładamy przygotowany wcześniej farsz , zlepić i uformować . Tak przygotowane pierożki gotować , w osolonej wodzie , aż wypłyną na wierzch.
Komentarze