Piernik z kremem

4.5 (146 ocen)

  • 25 min

Niezapomniany aromatyczny smak. Pycha polecam !

  • 25 min

Składniki:

  • Składniki:
    3 szklanki mąki
    1 szklanka cukru
    1 szklanka mleka
    1/2 kostki miękkiej margaryny
    2 jajka
    1 słoik dżemu z czarnej porzeczki
    1 torebka przyprawy korzennej do pierników
    1 łyżka ciemnego kakao
    3 łyżeczki sody

    Dodatki:
    1/2 słoiczka konfitury jagodowej
    1 opakowanie kremu waniliowego do tortów
    1 gotowa polewa czekoladowa
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Piernik Desery

Piernik z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Piernik z kremem 1. Cukier, margarynę i jajka utrzeć. W osobnej misce wymieszać mąkę,
    przyprawę, sodę i kakao. Do utartej masy dodawać na przemian sypkie
    składniki oraz mleko i dżem. Ciasto dokładnie utrzeć. Wylać na
    blaszkę (24x28cm) wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 180st. Gdy ciasto
    wystygnie, przekroić je na 2 placki. Dolny posmarować kremem
    przygotowanym w/g przepisu na opakowaniu. Na kremie rozsmarować
    konfiturę
    jagodową. Przykryć górnym plackiem, delikatnie docisnąć. Piernik
    polać polewą czekoladową.

Porady

Moja rada: Zamiast dżemu porzeczkowego można użyć dżem o dowolnym smaku. Dżem powoduje, że piernik jest nasączony, nie wysycha i można go dłużej przechowywać.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Piernik

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować