REKLAMA

W kuchni Danusi

W kuchni Danusi

O mnie:

Rodzinne potrawy o proweniencji kresowej - Babci,Mamy, moje z czasów późniejszych, sąsiadek i znajomych. Moja kuchnia należy do bardziej tradycyjnych. Znajdziecie Państwo tutaj różne potrawy- lżej strawne jak również te należące do cięższych. Większość przepisów, które posiadam to kuchnia polska w której używam zwyczajnych polskich nazw potraw. Prowadzę bloga kulinarnego "CO MI W DUSZY GRA", gdzie mam dużo ciekawych przepisów, a które powoli będe wstawiała tutaj.

Liczba przepisów
42
Liczba obserwujących
0
 
Wyślij wiadomość
Użytkownik W kuchni Danusi w dniu 03.03.2015 08:44 skomentował:

TORT POMARAŃCZOWY - BRAZYLIJSKI

Użytkownik W kuchni Danusi w dniu 02.03.2015 20:57 skomentował:

TORT POMARAŃCZOWY - BRAZYLIJSKI

Użytkownik W kuchni Danusi w dniu 02.03.2015 20:51 skomentował:

GALARETA Z SZYNKI I WARZYW W OSŁONCE BARIEROWEJ

Użytkownik W kuchni Danusi w dniu 28.02.2015 11:23 skomentował:

GALARETA Z SZYNKI I WARZYW W OSŁONCE BARIEROWEJ

Użytkownik W kuchni Danusi w dniu 28.09.2014 21:25 skomentował:

BABKA KEFIROWO- POMARAŃCZOWA

Użytkownik W kuchni Danusi w dniu 28.09.2014 21:22 skomentował:

SAŁATKA WARSTWOWA Z SARDYNKAMI

Użytkownik W kuchni Danusi w dniu 25.09.2014 18:57 skomentował:

BABKA KEFIROWO- POMARAŃCZOWA

Użytkownik W kuchni Danusi w dniu 25.09.2014 18:38 opublikował przepis:

SAŁATKA WARSTWOWA Z SARDYNKAMI

Sardynki nie każdy lubi ze względu na ich chrząstki, ale zamiast sardynek możemy dodać dowolną rybę z oleju. Do sałatki użyłam samego majonezu, ale można majonez wymieszać częściowo z jogurtem greckim.
Użytkownik W kuchni Danusi w dniu 25.09.2014 18:09 opublikował przepis:

SAŁATKA RÓŻOWA ŚLEDZIOWA

Przepis na tą sałatkę jak i sałatkę wileńską wyniosłam z domu rodzinnego. Pamiętam jak robiła ją moja babcia kiedy byłam jeszcze mała. Zapamiętałam szczególny kształt i kolor.To też w pewnym sensie sałatka kresowa. Zrobiłam ją w kształcie ryby przy pomocy folii.
Użytkownik W kuchni Danusi w dniu 25.09.2014 16:58 opublikował przepis:

BABKA KEFIROWO- POMARAŃCZOWA

Przepis ze starych zapisków mojej Mamy. Mama piekła ją kiedyś na zsiadłym mleku, które można było kroić nożem.Dla bezpieczeństwa lepiej jest tą babkę piec na kefirze. Babka swoją konsystencją po upieczeniu przypomina babkę gotowaną. Polecam jest aromatyczna i wilgotna.