Pierniczki

0 (0 ocen)

Polecam pierniczki, które muszą poleżeć w pojemniczku aby zmiękły.

Składniki:

  • Składniki:

    - 300 g mąki
    - 200 g margaryny
    - pół szklanki cukru
    - 2 żółtka
    - 1 łyżka przyprawy do piernika
    - 1 łyżka śmietany gęstej

    - lukier do dekoracji - u mnie gotowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pierniczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na stolnicę wysypujemy mąkę, cukier, przyprawę do pienika i łączymy ze sobą. Następnie dodajemy żółtka, śmietanę, margarynę i zagniatamy jednolite ciasto. Wkładamy do lodówki na 1 godzinę.
    Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto i wykrawamy ciasteczka.Kładziemy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni około 20 minut.
    Jak ostygną lukrujemy według gustu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować