PIECZARKI DUSZONE Z PAPRYKĄ

4.48 (166 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

doskonały dodatek do mięs

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg pieczarek, umyć i pokroić
    2 cebule pokrojone w kostkę
    3 czerwone papryki oczyszczone i pokrojone na kawałki
    1 duży listek laurowy
    2-3 suszone grzybki lub borowik mielony w proszku
    przyprawa uniwersalna
    3 ziarenka ziela angielskiego
    0,5 szklanki białego Martini
    Odrobina smietany i cukru
    Koperek posiekany, może być suszony
Wystaw ocenę:

4.48 (166 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Pieczarki duszone z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę zeszklić na masełku z odrobiną oleju, dodać szczyptę cukru i przyprawy uniwersalnej.
    Dodać pieczarki, przesmażyć razem, dodać paprykę, borowik mielony lub suszone grzybki, wczesniej namoczone w wodzie.
    Wrzucić listek laurowy, ziele, poddusić razem. Dodać Martini, odparować.
    .Pod koniec dodać koperek i smietanę.doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować