Duszone mielone z papryką

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Aromatyczny sos, odmieni tradycyjne mielone

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 5 porcji:
    75 dg mięsa mielonego ( u mnie z łopatki)
    1 jajko
    2 czerwone papryki
    1 cebulka
    3 ząbki czosnku
    2 łyżki bułki tartej
    Łyżka mąki
    350 ml bulionu wołowego
    Po łyżeczce majeranku, słodkiej papryki i suszonego koperku
    Duża szczypta chilli
    Łyżeczka mielonego imbiru
    Sól
    Pieprz
    Olej do smażenia

    Do podania:
    Puree, ogórki, kiełki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Duszone mielone z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki myję i kroję w drobną kostkę. Cebulę siekam razem z czosnkiem.
    Mięso mielone wyrabiam z jajkiem, bułką tartą i połową porcji papryki. Dodaję również połowę porcji czosnku i cebuli. Doprawiam wszystkimi przyprawami-poza imbirem. Z masy formuję 5 kotletów. Obtaczam je delikatnie w mące, podsmażam je delikatnie na oleju, przez 2 minuty z każdej strony. Następnie dodaję na patelnię czosnek, cebulę i paprykę. Smażę całość przez 10 minut, odwracając kotlety. Po tym czasie dodaję bulion i mielony imbir. Duszę danie przez 15 minut.
    Podaję z puree i ogórkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Papryka Przyprawy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować