Pęczak z patelni

4.5 (172 ocen)

  • 60 min

Może długo się gotuje tą kaszę, ale na prawdę warto bo jest bardzo smaczny.

  • 60 min

Składniki:

  • 100g kaszy pęczak
    200g pieczarek
    1 mały filet z kurczaka
    1 papryka
    ½ pęczka zielonej pietruszki
    1 cebula szalotka
    ½ brokuł
    1łyżka masła
    2 łyżki oleju
    przyprawa do kurczaka
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pęczak z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pęczak z patelni 1. Kaszę ugotować w osolonej wodzie (szklanka kaszy, dwie szklanki wody).
    Filet z kurczaka pokroić na kawałki i podsmażyć na oleju z dodatkiem przyprawy do kurczaka.
    Brokuł pokroić na mniejsze kawałki i chwilę (2-3 minuty) gotować w osolonej wodzie.
    Cebulę drobno pokroić i podsmażyć z pieczarkami pokrojonymi w talarki na maśle, pod koniec dodać pokrojona paprykę. Chwilę podsmażyć aż warzywa zmiękną.
    Gdy warzywa będą już miękkie dodać, kaszę i natki pietruszki, doprawić do smaku sól, pieprzem i wszystko wymieszać. Na koniec dodać brokuł i ponowie delikatnie wymieszać.


Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Papryka Pieczarki Kasza pęczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować