Pawełek z malinami

4.49 (179 ocen)

:-) Gorąco polecam (-:

Składniki:

  • Upiec biszkopt kakaowy z 7-8 jajek.

    Krem:
    4 batoniki Pawełki o smaku toffi
    3 szkl. mleka
    3 łyżki kakao
    1 1/2 kostki masła lub margaryny
    1/2 szkl. cukru
    2 budynie śmietankowe lub czekoladowe

    maliny lub wiśnie
Wystaw ocenę:

4.49 (179 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Batony

Pawełek z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt po wystudzeniu przekroić na dwa placki.
  • 2. Mleko podgrzać i rozpuścić w nim batoniki, cukier, kakao, budyń - zagotować wszystko i wystudzić. Utrzeć masło lub margarynę i dodawać po trochu masy budyniowej, dalej miksować.
  • 3. Na biszkopt wyłożyć połowę kremu, ułożyć maliny i drugą połowę kremu. Wyrównać. Położyć drugą część biszkoptu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować