Tort Pawełek

4.49 (188 ocen)

  • 1 min

uwielbiam piec i gotować

  • 1 min

Składniki:

  • Biszkopt
    5 jaj
    2 ½ szkl mąki
    1 ½ szkl cukru
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    ½ szkl oleju
    ½ szkl wody
    2 łyżki kakao
    Masa
    4 batony pawełek toffi
    ½ tabliczki czekolady mlecznej
    ½ szkl cukru pudru
    2 łyżki mleka
    1 ½ kostki masła
    3 żółtka
    Kieliszek wódki
Wystaw ocenę:

4.49 (188 ocen)

Zobacz również:

Desery

Tort pawełek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić z cukrem dodać po jednym żółtku. następnie dodać wodę i olej. Wymieszać z mąką. Piec 40 min w 180 stopniach.
    Krem:Masło utrzeć z cukrem i żółtkami. Czekoladę mleko i batony rozpuścić i ostudzić dodać do masy.na koniec dodać wódkę. Ciasto podzielić na trzy części każdą część posmarować dżemem i położyć masę wierzch udekorować według uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować