Pasztet z kaszy jaglanej z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 6 osób

Pasztet z kaszy jaglanej z dodatkiem pieczarek , pora, cebuli, czosnku, natki pietruszki oraz przypraw.

  • 25 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 2, 5 szklanki kaszy jaglanej
    500 g pieczarek
    4 szklanki wywaru warzywnego
    2 jajka
    1/2 szklanki bułki tartej
    1 mały por
    2 cebule
    2 ząbki czosnku
    Natką pietruszki
    Wędzona czerwona papryka
    Kurkuma
    Tymianek
    2 łyżki sosu sojowego
    Sól i pieprz
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z kaszy jaglanej z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kasze jaglaną płuczemy kilka razy aby pozbyć się goryczki i gotujemy na wywarze warzywnym.

    2. Cebulę obieramy i kroimy drobno i podsmażamy na patelni. Dodajemy pokrojonego pora.

    3. Pieczarki myjemy, obieramy , kroimy drobno i dodajemy dodajemy do cebuli i pora. Smażymy do odparowania się nadmiaru wody z pieczarek.

    4. Ugotowaną kasze przekładamy do miski, dodajemy podsmażone warzywa, przecisnietym przez praskę czosnek, jajka, bułkę tartą ,posiekaną natkę pietruszki, wędzona czerwona paprykę, kurkumę , tymianek, sos sojowy oraz pieprzem i ewentualnie sól. Mieszamy wszystkie składniki dokładnie.

    5. Przekładamy do formy do pieczenia i pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni około godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Pieczarki Wywar

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować