Pasztet z kaszy jaglanej

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

pasztety wegetariańskie to jedne z najlepszych smarowideł kanapkowych. A te zrobione własnoręcznie smakują jeszcze lepie, bo przynajmniej wiemy co jemy. I dziś oto jeden taki. Z kaszy jaglanej i warzyw.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Składniki; wartość kaloryczna całej porcji; 1400 kcal B 46/ W 163/ T 60


    2 woreczki kaszy jaglanej( możemu wcześniej uprażyć lub nie ja używam różnie w zależności od czasu jakim dysponuje i w cale ta w woreczkach nie jest gorzka, ale gotujcie ją bez woreczków)
    2 cukinie
    3 marchewki
    otręby lub zmielone płatki jaglane aby lekko zagęścić masę
    przyprawy: chili, czosnek, sól, pieprz, papryka słodka
    mała garść pestek dyni i słonecznika
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kasze gotujemy a następnie mielimy w maszynce do mięsa. warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach i podsmażamy z czosnkiem (ja użyłam masła ) do lekkiego zarumienienia, i według gustu albo mielimy tak jak kaszę albo dodajemy w takiej postaci do kaszy ( ja dodałam bez zmielenia)
    Następnie dodajemy otręby, przyprawy i pestki dyni i słonecznika. doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przekładamy pasztet do malej brytfanki i wkładamy ją do wiekszej zapełnionej wodą tak pieczemy około 60 min w tem 160-180 st
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kasza jaglana Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować