Pasztet jajeczny

4.5 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotowanie daje mi wiele radości, a widok osób, które jedzą moje dania z przyjemnością,sprawia mi prawdziwą satysfakcję.

Składniki:

  • ● 10 jajek ugotowanych na twardo
    ● 40 dag pieczarek
    ● cebula
    ● 1/2 puszki groszku
    ● 5 łyżek startego żółtego sera
    ● pęczek szczypiorku
    ● 2 surowe jajka
    ● po 4 łyżki śmietany 18-proc. i majonezu
    ● sól
    ● pieprz
    ● olej do smażenia
    ● masło i bułka tarta do formy
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet jajeczny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyszczamy i ścieramy
    na tarce o dużych oczkach.
    Smażymy ok. 10 minut na
    oleju z pokrojoną cebulą.
  • 2. Jajka obieramy i ścieramy na
    tarce o dużych oczkach. Dodajemy pieczarki z cebulą, umyty
    i posiekany szczypiorek, ser,
    groszek, śmietanę, majonez.
    Wbijamy surowe jajka, mieszamy
    i doprawiamy.
  • 3. Keksówkę smarujemy masłem
    i oprószamy bułką tartą.
    Wkładamy masę i pieczemy ok.
    godziny w temp. 200 °C
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

4.89 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie
pasztet jajeczny

4.89 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pasztet jajeczny

ilka Świetny do chleba nie tylko na Święta.

To może cię zainteresować