Pasta z makreli

0 (0 ocen)

Pasta z makreli czyli przepis na delikatne i wyborne śniadanie, w dodatku zdrowe. Ze świeżą bagietką smakuję wyśmienicie .

Składniki:

  • 1 świeża dorodna makrela wędzona lub 2 mniejsze
    1 spora cebula
    3 kiszone ogórki
    2 jajka na twardo
    200g białego półtłustego sera
    majonez
    musztarda
    śmietana lu jogurt naturalny
    sól
    pieprz
    szczypiorek lub pietruszka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasty

Pasta z makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :
    Biały ser ucieramy na jednolitą masę z 2-3 łyżkami śmietany lub jogurtu naturalnego ( można dodać więcej zależy kto jaka konsystencję woli ) Następnie Siekamy drobno składniki: jajka, cebulę, szczypiorek i kiszone ogórki – makrelę dokładnie obieramy ze skóry i ości . Wszystkie składniki łączymy dodajemy łyżeczkę musztardy i wg.uznania majonez (ja dałam 3 sporę łyżki ) .Doprawiamy do smaku solą i pieprzem .

Porady

RADA : Dla osób, które są na diecie lub nie lubią majonezu – możecie dodać jogurtu naturalnego lub samą musztardę – efekt będzie podobny. Pasta za to będzie lżejsza i mniej kaloryczna.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Makrela Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować