Pasta z łososia i jajek

4.5 (186 ocen)

Pasta sprawdzi się jako codzienne, a także świąteczne śniadanie. Jeszcze lepiej smakuje dnia następnego, gdy smaki się przegryzą, polecam ze świeżym pieczywem.

Składniki:


  • 400g łososia ze skórą,
    5 jajek,
    2 łyżki posiekanego szczypiorku,
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki,
    2-2,5 łyżki majonezu,
    sól,
    pieprz,
    MARYNATA:
    1 łyżka sosu sojowego,
    1,5 łyżeczki miodu,
    1 łyżka octu ryżowego,
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasty Pasta jajeczna

Pasta z łososia i jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pasta 1. Jajka gotujemy na twardo i drobno siekamy.
  • pasta 2. Łososia myjemy, osuszamy. W małej miseczce mieszamy sos sojowy, miód i ocet. Łososia polewamy przygotowaną marynatą i układamy w naczyniu żaroodpornym skórą do góry. Pieczemy go około 15-20 minut w 190 stopniach. Po upieczeniu studzimy go, oddzielamy mięso od skóry i rozdrabniamy je widelcem.
  • pasta 3. Do miski wkładamy łososia, jajka, dodajemy szczypiorek, majonez i przyprawy. Dokładnie mieszamy aż do połączenie składników. Pastę podajemy z pieczywem. Życzę smacznego :-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować