Pasta z kurczaka i papryki

4.5 (150 ocen)

  • 35 min

Pasta szybka, smaczna i prosta do zrobienia.Wykorzystałam w niej warzywa z rosołu, i pierś z kurczaka czyli tak zwany recykling kuchenny.Polecam pastę na wynos do pracy i nie tylko.

  • 35 min

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka ugotowana
    1 marchewka z rosołu
    1 kawałek selera ugotowanego
    1 papryka czerwona duża
    1 papryka żółta
    1 cebula duża
    1 główka czosnku
    sól, pieprz
    papryka wędzona
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z kurczaka i papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • papryka upieczona 1. Papryki pozbawiam nasion układam na blaszce wyłożonej papierem albo w naczyniu do zapiekania. Po wyjęciu z piekarnika wkładam paprykę do woreczka i odstawiam na 5 minut.
  • czosnek cebula zapiekane 2. Czosnek dzielę na ząbki nie obieram go, cebule obieram i kroję w plastry układam też na blaszce i skrapiam oliwą. Wstawiam do piekarnika razem z papryką temp 200 stopni na 45 minut., cebulę wyjmuje wcześniej jak zrobi się miękka i czosnek też.
  • kurczak marchewka pokrojone 3. Następnie obieram, dodaję kawałki piersi, czosnek obrany, cebulkę, przyprawy, warzywa i miksuję blenderem. Doprawiam do smaku papryką wędzoną, solą, pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować