PASTA Z CIECIERZYCY I PIECZONEJ PAPRYKI

4.5 (189 ocen)

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pasta z pieczonej papryki i cieciorki poleca się nie tylko na kanapki :D 
Równie  pyszna ze świeżymi lub pieczonymi warzywami czy też ulubionym waflem :)
Warto zrobić więcej bo bardzo szybko znika !

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 czerwone papryki
    2 suszone pomidory
    1 puszka ciecierzycy
    2 łyżki słonecznika
    sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Pasty

Pasta z ciecierzycy i pieczonej papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy na połówki . Pieczemy w piekarniku (ok. 15 min 180 st. C)

    Miksujemy na gładko : paprykę pozbawioną skóry, odsączoną cieciorkę i pozostałe składniki. Doprawiamy do smaku. Podajemy na świeżym pieczywie/waflu lub zajadamy ze świeżymi warzywami :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciecierzyca Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.46 (205 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Pasta z pieczonej papryki i cukinii

To może cię zainteresować